Sunday, July 6, 2014

Bila kakak sebut nama adik Eal jadi Al...


This is my little hero.... 

Eal Ean Zuhri
this coming Aidilfitri, 1 tahun umurnya....

Kakak Lantra, bila menyebut nama adiknya... Eal (sebut L) terus menjadi Al...
Betul juga tu, mmg asalnya nak beri nama Al... tapi bila dah dikomersilkan oleh daddy, jadi la Eal...

Lantra & Eal... bila playing together bikin pecah satu rumah.
Yang sorang tak nak mengalah, yang sorang menjerit2...
Tapi adik selalu la kalah kan.... takpe, nanti besar sikit lagi... gigit je kakak kalau dia kacau!
Hahahahaa.....

 

So this is my Eal....

*throwback*

Sunday, June 29, 2014

Tudung Bawal Aidijuma SALE RamadanFitri


Assalamualaikum....
Selamat menjalani ibadah puasa untuk hari yg pertama....

Bismillah.... hmmm sudah lama tak menulis coretan harian yg menarik di blog sendiri.

Semalam, saya ada beberapa urusan kerja di The Curve. Meeting & deliver peplum kanak-kanak to customer. Sehari sebelum, Jumaat.... dah berdetik hati, kalau ada masa nak singgah Butik Tudung Bawal Aidijuma.

Haiii... hati berbunga-bunga, tak sangka... apa yg diangankan... Allah permudahkan urusan saya.

Lepas selesai meeting, apa lagi... lets la kita cuci-cuci mata....

Bertempat di The Curve Ground Floor....tak susah nak cari lokasi butik. Lebih-lebih lagi buat saya yang pertama kali datang ke sini..... agak-agak sesat, kite bertanya... jangan pula jadi malu bertanya, nanti sesat jalan!!! Hehehe.....

Sesampai je... dalam jarak beberapa meter... ini pandangan yang sempat saya capture.

No wonder la.... selalu dengar cerita dari kawan aje kan. Sekarang, sendiri alami... tak la rasa beban sangat masa tu... perempuan, kalau hal shopping... apa aral sekalipun... its just a small thing babe.... bersesak-sesak pun sanggup.... nasib baik mummy tak bawa Lantra! Kalau idok, Lantra duk dalam timbunan tudung! Kih3

Macam mana gaya nak memilih tudung ni??? I kan pestime datang sini... again, rajinlah bertanya...
Mana design tudung terbaru.... yang mana design tudung yang dah lama... berapa harga retail... semua la!

Apa beza white label & black label....?
Siapa tahu....????!!!

Senang aje... saya pun baru tahu... so meh sini nak share. Bila uoallsss beli tudung bawal Aidijuma ni, akan ada label AJ di tudung tu. Kalau label AJ kaler putih, so harga tudung murah sikit la...range RM10 above. Kualiti pun so-so la... Dan jikalau beli tudung, yang orang kata... black label.. black label... so, label AJ di tudung tu kaler hitam.... kualiti kain bagus, harga pun RM35 above.... Design kedua-dua label tu pun berbeza.

So semalam, kebetulan ada sale yang diadakan... semuanya tudung bawal black label.

Antara tudung menjadi pilihan saya...
3 design terkini: BL Blue Tone, BL Green Pink, BL English.
1 design yg tak berapa lama iaitu... BL Kitty. Comel..!!!!

Saya sempat sambar beberapa helai tudung, ramai kawan yang kirim pun... next time, bila ada sale... boleh la war-warkan lagi dengan kengkawan yang dah memang fanatik dengan tudung bawal Aidijuma ni....

Lalalala... saya happy...!!!!!
 Kenal saya lagi kengkawan... ? Cik Pora yang kini....

Ok nak share juga alamat kiosk Tudung Bawal Aidijuma.... 
boleh dapatkan tudung idaman di mana-mana kiosk yg berdekatan dengan tempat uoallsss ya!


•Kuala Lumpur
M-30, Mezzanine Floor, Central Market, Jalan Hang Kasturi, 50050 Kuala Lumpur.
Tel: 03 – 2274 7078.
Email: sales.cmkl@aidijuma.com

•Kuala Lumpur
Kiosk B lower Ground Floor
Maju Junction Mall
1001 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala lumpur
Tel : 012-2254643

•Petaling Jaya, Selangor
Lot PC-29, Level G, The Curve, Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor.
Tel: 017 – 625 0259
Email: sales.curvepj@aidijuma.com

•Shah Alam,Selangor
No 30 Jalan Astaka U8/84A
Bukit Jelutong 40150 Shah alam
Selangor
Tel: 019-325 2111
Email:sales.salam@aidijuma.com

•Alor Star, Kedah
1-PS-11, First Floor, Alor Star Mall, Kawasan Perusahaan Tandop Baru, 05400 Alor Star , Kedah.
Tel: 014 – 247 8472
Email:sales.astarkedah@aidijuma.com

•Seberang Jaya, Pulau Pinang
SK – 11, Second Floor, Sunway Carnival Shopping Mall, 3068 Jalan Todak,
Pusat Bandar Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
Tel: 017 – 625 0232.
Email: sales.sunwaypenang@aidijuma.com

•Ipoh, Perak
Lot No. GB-11, Mydin Mall Meru Raya PT 229412, Bandar Baru Meru Raya, Mukim Hulu Kinta,
Daerah Kinta, 30020 Ipoh, Perak.
Tel: 017 – 625 0243.
Email: sales.mydinipoh@aidijuma.com

•Kuantan, Pahang
Berjaya Megamall (Kiosk)
Lot CK6, Ground Floor, Jalan Tun Ismail, 25000 Kuantan, Pahang.
Tel: 017 – 346 3793
Email:sales.berjayapahang@aidijuma.com

•Kota Bharu,Kelantan
Lot 2.41, Second Floor
KB Mall, Jalan Hamzah, 15050 Kota Bharu Kelantan
Tel: 09-748 7077

•Ayer Keroh, Melaka
Mydin Mall MITC Melaka
Lot GB-08, Jalan Lingkaran MITC, 75450 Ayer Keroh, Melaka.
Tel: 017 – 346 3784
Email:sales.mydinmelaka@aidijuma.com

•Johor Bahru, Johor
Plaza Angsana (Kiosk)
Lot P2/22A, Level 2, Plaza Angsana, Pusat Bandar Tampoi, Jalan Skudai, 81200 Johor Bahru.
Tel: 017 – 625 0564.
Email: sales.angsanajb@aidijuma.com

•Sabah
Unit No. G-354, Ground Floor
1 Borneo Hypermall, Jalan Sulaman
88450 Kota Kinabalu, Sabaha
Tel: 012- 825 0987



Ok.... daaaa...
Happy Shopping!!!!


Butik Online Cik Pora:-
Page FB --->  Sweetiebuzz Online 



Friday, June 27, 2014

Make-Up kid: Hello Kitty

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Esok Sabtu... kemudian datang Ahad la pula.. hari kite mula berpuasa ya..
<< ahlan wasahlan ya ramadhan >>

Mari kita mula berjual... hihihi...

Selalu tak... mommies yg ada anak dara kecil sering berebut barang make up? Habis diselongkarnya beg kite, cari lipstik... haaa... cari powder.... aiyaaa budak-budak kan.... dia selalu tgk mak bermake up... dia pun rasa nak make up!

Ok... saya ada make up kid khusus untuk budak-budak kecik yg comot momott ni.... hehehehe...

Taraaaaa..... Make-Up kid: Hello Kitty. 

Ada 2 pilihan:

1 box mengandungi mascara & eyeshadow

ATAU

1 box mengandungi lip gloss & eyeshadow


Pilih mana-mana 1 box yang menjadi kesukaan dengan hanya membayar
RM25 termasuk postage!!!

Bukan itu saja... mommies atau cik kak yg berminat juga akan dapat FREE GIFT!

Beg makeUp Hello Kitty.... cute & comel.


Dah ramai yg repeat order.... dan makin ramai yg place order.
Barang imported. 

Meh order 1 untuk raya ni.... :D


Happy Shopping!!!


Email me for order: deixora@yahoo.com
ATAU
Isi FORM ORDER di akhir blog ini
ATAU
SMS 0163223935 

Terima Kasih.


Monday, June 23, 2014

Update saya jual - Peplum Kurung Kanak-kanak


hai haiii..... Terkejut tak.. terkejut??!! Cik Pora asal update blog je, citer pasal anak... sikit2 pastu senyap. Update blog je, citer pasal jual itu ini... pastu senyap. Hahaha... salahkan faktor umo ok... kihkihkih... plus i kan very busy mommy....adoii haaaiii....

Nah... ini memang betul-betul cerita.... sambil nak tayang yang anak ku yg dulu kecik sekarang dah besar!!!
Dah demand macam-macam... suka posing... suka selfie... suka teman mummy shopping... suka kasut... semua feveret mummy dah jatuh ke anak... sweet kan?!!!

PETIKAN DARI BLOG SEBELAH PINTU---> http://sweetiebuzzonline.blogspot.com


Assalamualaikum....

Sweetiebuzz Online kembali dengan design baju Peplum Kurung Kanak-kanak 2014.

Bagi ibu-ibu yang sibuk bekerja di pejabat, pastinya tidak punya masa untuk keluar shopping di luar. Maka, kami di Sweetiebuzz Online ada penyelesaian dengan stok yang seadanya.

Trend terkini... memang sangat laris.... terlajak laris!!! Hehehe....

Raya 2014 ini akan lebih ceria dengan Peplum Kurung Kanak-kanak dari fabrik kain cotton.

Harga kami tidak mahal.... postage pun dengan kadar yang terendah.
=sila rujuk detail di setiap gambar=

Jom kita tengOk apa yang comel, apa yang cute sangat pasal Peplum Kurung ni....

Model saya, Lantra ( 2yrs ) menggayakan Peplum Kurung Kanak-kanak

Pic kiri: Lantra & Peplum Kurung Size 4
Pic kanan: Lantra & Peplum Kurung Size 2







Ukuran size peplum kurung kanak-kanak




 Peplum Kurung Kanak-kanak
Code: Peplum 01

Material: Cotton
Size: 2 (sesuai utk umur 1-2yrs)

RM45 sepasang
Postage: RM5





 Peplum Kurung Kanak-kanak
Code: Peplum 02

Material: Cotton
Size: 2 (sesuai utk umur 1-2yrs)

RM45 sepasang
Postage: RM5





 Peplum Kurung Kanak-kanak
Code: Peplum 03

Material: Cotton
Size: 2 (sesuai utk umur 1-2yrs)
Size: 4 (sesuai utk umur 3-4yrs)

RM45 sepasang
Postage: RM5






 Peplum Kurung Kanak-kanak
Code: Peplum 04

Material: Cotton
Size: 2 (sesuai utk umur 1-2yrs)
Size: 4 (sesuai utk umur 3-4yrs)

RM45 sepasang
Postage: RM5






Peplum Kurung Kanak-kanak
Code: Peplum 05

Material: Cotton
Size: 4 (sesuai utk umur 3-4yrs)

RM45 sepasang
Postage: RM5





 Peplum Kurung Kanak-kanak
Code: Peplum 06

Material: Cotton
Size: 6 (sesuai utk umur 4-5yrs)
Size: 8 (sesuai utk umur 5-7yrs)

RM50 sepasang
Postage: RM5







 Peplum Kurung Kanak-kanak
Code: Peplum 07

Material: Cotton
Size: 8 (sesuai utk umur 5-7yrs)

RM50 sepasang
Postage: RM5



Jom Shopping dengan Cik Pora!!!


Email me for order: deixora@yahoo.com
ATAU
Isi FORM ORDER di akhir blog ini
ATAU
SMS 0163223935 

Terima Kasih.


Sunday, March 2, 2014

Shaklee Promo (Mac) : ESP Soy Protein


ESP last promo 2012... 2014 promo datang lagi... (Beli 6 percuma 1)

Penjimatan berganda, beli banyak buat stok tak rugi. ESP untuk Semua. Nak pakat-pakat beli sama-sama pun bole. Tak rugi juga.... ESP untuk Semua.

Sejarah saya & ESP ialah sewaktu dalam pantang.Percubaan minum kali pertama tak membuahkan hasil sebab tekak tak boleh terima. ESP saya beri pada mak utk minum, warga emas! So saya fokus kpd supplement basic yang lain seperti VitaLea, Vita C, B Complex, Zinc, Omega, Vita E & Ostematrix.

Tapi saya merasa cemburu bila melihat testimoni mak saya sendiri. Mak rasa lebih bertenaga dan kulit rasa halus... Ditambah pula dgn testimoni rakan-rakan, hurmmm slim... cantik... susu meriah... bertenaga... uhhh why not saya cuba lagi??!!

1st minum, ESP bancuh dengan vitagen! Ehhh... bole pulak diterima oleh tekak saya. Gembiranya hati tidak terkira... ESP kini menjadi minuman awal pagi saya... ESP & juice.

Kini.... saya & mak berkongsi minum ESP. Sekali sekala, anak merasa juga...mestilah!!! Dia tengok mummy dia minum ESP macam sedap sangat!!!

Minum ESP... saya notice kulit lebih lembut & halus. Parut2 jeragat semakin pudar.... cerah.... hasil ESP + Vita C + Vita E.
Dan bila minum, saya rasa kenyang sentiasa... rileks aje bila lewat makan nasi. Saya akan teruskan minum ESP.

Dan bila ESP ada promo bulan March ni, aihhh mmg la rasa rugi kalau tak beli 2,3 buat stok! Sangat murah okeyyyy.... Kalau lambat, takut takde stok bila tiba tengah bulan nanti. Ini realiti, dah terjadi sewaktu promo pada 2012 dulu.....

Jom beli dengan saya di Kedai Shaklee Online




 Vitamin / Supplement Keperluan Seisi Keluarga
Dapatkan dari pengedar sah anda!
ID Shaklee: 948469


FB page: Kedai Shaklee Online
Order Online: 0163223935 (SMS Only)
Email: deixora@yahoo.com
C.O.D area: Shah Alam/Klang/Banting dan sekitarnya.


Order/Info --> Klik untuk PM:
https://www.facebook.com/messages/kedaishakleeonline

Thursday, February 20, 2014

Jom pilih SHAKLEE !!!




Vitamin / Supplement Keperluan Seisi Keluarga
Dapatkan dari pengedar sah anda!
ID Shaklee: 948469


FB page: Kedai Shaklee Online
Order Online: 0163223935 (SMS Only)
Email: deixora@yahoo.com
C.O.D area: Shah Alam/Klang/Banting dan sekitarnya.


Order/Info --> Klik untuk PM:
https://www.facebook.com/messages/kedaishakleeonline

Monday, February 10, 2014

Free Vitamin Februari 2014

 Saya nak bagi free vitamin... tak nak ke???
Just like page itu....

Mencari LIKE yang ke 50 & 60
(sempena Februari bulan Cinta)


Dan kepada sesiapa yg ingin menjana income, menambah satu lagi cabang pendapatan...
Mari join SHAKLEE!!!!

Nak free membership? 
Saya bole assist kawan-kawan.....



Vitamin / Supplement Keperluan Seisi Keluarga
Dapatkan dari pengedar sah anda!
ID Shaklee: 948469


FB page: Kedai Shaklee Online
Order Online: 0163223935 (SMS Only)
Email: deixora@yahoo.com
C.O.D area: Shah Alam/Klang/Banting dan sekitarnya.


Order/Info --> Klik untuk PM:
https://www.facebook.com/messages/kedaishakleeonline

Sunday, February 9, 2014

Februari 2014 : Promo Harga Vita-Lea Shaklee



Harga promosi FEBRUARI 2014 Vita-Lea di Kedai Shaklee Online

Harga Asal: RM8x.xx
Harga PROMO: RM6x.xx

Hanya RM6x.xx / botol.
(tidak termasuk postage)


Vitamin / Supplement Keperluan Seisi Keluarga
Dapatkan dari pengedar sah anda!
ID Shaklee: 948469


FB page: Kedai Shaklee Online
Order Online: 0163223935 (SMS Only)
Email: deixora@yahoo.com
C.O.D area: Shah Alam/Klang/Banting dan sekitarnya.

Order/Info --> Klik untuk PM:
https://www.facebook.com/messages/kedaishakleeonline

Pengedar Sah Shaklee - Shah Alam/Klang/Banting



Salam kembali....

"aku yg dulu bukan lah yg sekarang...." ecewaahhhh....

Cik Pora sekarang ialah pengedar Sah Shaklee. Setakat nak C.O.D area Shah Alam, Klang, Banting... insyaallah tak de hal la... just call/sms sahaja!!!

Cik Pora nak mohon kawan2 blogger support skit... do like my page di FB: Kedai Shaklee Online

Hampir 7 bulan , Cik Pora aktif dalam biz Shaklee ni... alhamdulillah dah ramai orang ku bantu, sharing kebaikan vitamin/supplement semulajadi ini.

Menguruskan kerja dari rumah, biz online dan ditambah menjaga sepasang cahayamata... fuhhh memang memaksa Cik Pora bekerja lebih dari 24 jam! Apa pun, Cik Pora happy dengan life baru ni... nak jejak kasih blogwalking mungkin tak dapat la sebab kekangan masa....dan mungkin sekarang ni kurang dah fenomena blogwalking berblog kot. FB still maintain menjadi wadah sosial, pastu ada pulak instagram, twitter, keek... aihhh macam2 lagi la....  :)

Okey la.. will update lagi dan lagi ntah bila bulan bila tahun bila. Hahahahaaa....

Buat tatapan kawan blogger yg masih ingat Cik Pora.... latest pic with my hensem boy Eal Ean Zuhri.


Do support me guys... love you.... see ya!!! TQ.

Vitamin / Supplement Keperluan Seisi Keluarga
Dapatkan dari pengedar sah anda!
ID Shaklee: 948469


FB page: Kedai Shaklee Online
Order Online: 0163223935 (SMS Only)
Email: deixora@yahoo.com
C.O.D area: Shah Alam/Klang/Banting dan sekitarnya.



Order/Info --> Klik untuk PM:
https://www.facebook.com/messages/kedaishakleeonline

Thursday, October 24, 2013

Kenapa Shaklee ?

Hello Chinta!

Memang busy sangat Cik Pora sekarang.... busy dengan sepasang cahaya mata yg sedang membesar... membesar sihat dan aktif bagai johannnn.... huh...

Anak Shaklee saya.... 
Si kakak Lantra ini sudah pandai memilih mana vitamin C untuknya.... bilamana Cik Pora suakan botol-botol Shaklee ini.... pandainyaaaa anak mummy! muaahh......

Selain itu.... Cik Pora juga dah dedahkan Lantra dengan Omega 3.... Omega yg terbaik dari Shaklee.

model Shaklee mummy....




Kenapa Shaklee??

Shaklee – Always Safe

Shaklee – Always Green

  • Tiada perisa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada pewarna atau lemak trans
  • Tiada suapan tersembunyi
  • Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
  • Tidak mengandungi bahan yang dilarang
  • Tidak mengandungi peluntur klorin

Shaklee – Always Work

 

Nak kongsi pengalaman Cik Pora bersama Shaklee.... nak tahu??? NEXT entry ya!


Cik Pora - SHAKLEE Independent Distributor

ID: 948469



Related Posts with Thumbnails